Pist Protta 80

The whole series of Notes on the Most Beautiful printed in the Danish journal Pist Protta

___

Efter det sidste nummer af tidsskriftet, det meget besværlige og stærkt papir-prætentiøse nummer 79, der udelukkende bestod af tegninger og diagrammer på umage sideformater – der meget fint levede op til de mest yderliggående forestillinger om Pist Prottas fremtoning – udgiver vi nu Pist Prottta nr. 80, der er en anderledes konventionel publikation, og som til forveksling kan minde om en hvilken som helst bog fra et hvilket som helst forlag.

Pist Protta nr. 80 er en tekstantologi med kunstneriske tekstbidrag fra 15 billedkunstnere. Tekster skrevet af billedkunstnere er ikke helt det samme som tekster skrevet af forfattere, selv om det kan være svært at se forskel. Det er noget andet. Det kan hedde tekstbaseret kunst eller kunstnertekst eller art writing. Kært barn har mange navne. Hvorvidt det har nogen større betydning for teksten om den er skrevet af en billedkunstner eller en forfatter, og hvad der præcist bestemmer om en tekst er tekstbaseret kunst eller
bare tekst, er svært at afgøre. Døm selv!

Pist Protta 80 består af nyere og ældre tekster skrevet af billedkunstnerne Anne Mette Schultz, Selini Halvadaki, Molly Haslund, Lise Harlev, Liv Strand, Toni Larsen, Lise Haurum, Sine Bang Nielsen, Jette Hye Jin Mortensen, Maria Finn, Tina Helen, Camilla Nørgård, Bettina Camilla Vestergaard, Signe Frederiksen og Nat Bloch Gregersen.

Køb tidsskriftet her