ProGress Festival

Artist talk and participation in group exhibition.

___

Velkommen til et par inspirerende, berigende eftermiddage i Elsa Gress’ baghave – den viltre og stemningsfulde slotspark på Marienborg Gods, hvor det hele foregik. Mød de veloplagte kunstnere, litterater og forfattere, der med vid og bid, personlige erindringer og indsigter går bag facaden og tilføjer nye lag til historien om den ikoniske kvinde med det lynende intellekt og den skarpe pen og tunge. Hvem var hun? Hvad skete der? Og hvordan kan vi bruge Elsa Gress i dag?

DRAMA og DECENTERDAGE
Skuespillerne Daimi og Jytte Abildstrøm i et muntert tilbageblik på Decenter, samt om Elsas store betydning – både dengang og nu. Billedkunstner Bettina Camilla Vestergaard – en kritisk og poetisk refleksion over historieskrivning, køn, erindring og om, hvorfor Elsa Gress’ tanker og Decenter stadig har relevans den dag i dag. Skuespiller og instruktørLotte Andersen og dramatiker Alexandra Moltke Johansen – om Elsa anno 2019 – set med unge øjne, kunst, kultur og køn – og om tilblivelsen af operaen ’Myte om Mørke’.

Som en del af ProGress Festivalen blev Decenter II - the movie vist på udstillingen Elsas Genkomst, Sukkerfabrikken, Møn, Stege.