Kunsthal 44Moen - performance and screening

As I Wander Through the Park: collective performance conducted by Bettina Camilla Vestergaard og Matthias Borello followed by a screening of Decenter II – the movie.

Pressemeddelelse:

Lørdag den 26. august 2017 kl.14

Som Jeg Vandre Gennem Parken / As I Wander Through the Park
- performance med Bettina Camilla Vestergaard og Matthias Borello

Kunstneren Bettina Camilla Vestergaard har over en årrække arbejdet med historien om forfatter og debattør Elsa Gress og hendes Decenter på Marienborg Gods på Møn. I hendes kunstbog Som Jeg Går Gennem Parken genfortæller hun den glemte historie som en kritisk og poetisk refleksion over historieskrivning, køn, erindring og sted. På 44Møen foldes bogen ud som en kollektiv performance, hvor lyd, billede og ord sættes i spil med hinanden.

Kunsthal 44Møen viser efterfølgende filmen Decenter II – the movie et samtidskunstprojekt om Elsa Gress og Decenter på Møn parallelt med udstillingen Tilflytterne.

Decenter II – the movie dokumenterer en 4 dage lang levende workshop, som Vestergaard afholdte i Marienborg Gods’ park i 2010. Her var 12 danske og udenlandske kunstnere inviteret til at genfortolke ideerne og landskabet omkring 70ernes Decenter. Projektet kunne ses som et eksperiment - flere af kunstnerne møder hinanden for første gang og al tanke og handling, som opstår på stedet, sker igennem improvisation og samspil med hinanden.

44Møen
Fanefjordgade 44
4792 Askeby